Klimautfordringene kan ikke settes på vent

I dag starter klimaforhandlingene på Bali. Mens de pågår de neste to ukene, vil også forhandlingene om klimameldingen i Stortinget komme i gang. Det er nå vi legger løpet for både norsk og internasjonal miljø- og klimapolitikk. Klimasaken er den viktigste i denne stortingsperioden.

 

Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre har lagt fram 61 krav og venter på Regjeringens tilbakemelding. Vi vil ha et bredt klimapolitisk forlik, med en mye mer ambisiøs politikk enn den Regjeringen la opp til i klimameldingen. Norge må innen 2020 redusere utslippene med 27 prosent fra 1990-nivå, og ikke være på stedet hvil, slik regjeringen legger opp til.

Venstre lanserte tidligere i år kampanjen ”Framtiden kan bli en REN fornøyelse – hvis vi starter nå”. To artikler i dagens aviser understreker dette: I Dagens Næringsliv skriver direktør Ellen Hambro i SFT at det blir dyrere jo lenger vi venter. Dagsavisen skriver at klimakrisen kan gi 425.000 nye og ”grønne” arbeidsplasser i Norden i årene framover. Samtidig peker avisen på en av de største svakhetene ved Regjeringens politikk – manglende satsing på forskning.

Venstre ser et miljøvennlig samfunn som mulighetenes landskap. Vi MÅ gjøre noe, men vi vil også være tjent med å gå raskt i gang – på alle måter. Dessverre er Fremskrittspartiet på en annen klode når Siv Jensen sier at ”i den grad vi skal gjøre noe, skal 100 prosent tas ved kvotekjøp i utlandet”, slik hun sa i vår. En slik politikk er bakstreversk. Vi ville bli sinke i omstillingsarbeidet, miste muligheter og få en mye dyrere omstilling senere.

Venstre har vært miljøpartiet i norsk politikk siden begynnelsen av 1970-tallet. Vi går fortsatt i front.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: klima, miljø, politikk, venstre

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00