Radikalt budsjett for grønnere økonomi

Venstre har lagt fram det mest radikale budsjettforslaget for neste år. Hovedoppgaven er å få renta ned, slik at finanskrisa i minst mulig grad rammer arbeidsplassene, hus og hjem.  Det betyr disiplin i pengebruken og forventinger til et moderat lønnsoppgjør til våren.

Lav rente er et signal til alle om å holde aktiviteten oppe. Om å tore kjøpe ny leilighet, pusse opp badet, kjøpe mer miljøvennlig bil, osv. Renta er det beste virkemiddelet, og er jobb nr 1,2 og 3 i denne situasjonen.

I tillegg er tiden inne til å løfte næringspolitikken. Regjeringen har hatt tre gylne år, og har kunnet ta bedriftene for gitt. Nå trenger de politisk oppmerksomhet igjen, slik at de kan holde hjulene i gang og fornye seg. Venstre har lagt fram det mest næringsvennlige statsbudsjettet. I motsetning til Regjeringen, er Venstre glad i bedriftene våre og ønsker velkommen eiere som vil satse også i vanskelige tider.

Krisetider er også tid for oppbrudd til det nye. Derfor må denne situasjonen også styres mot en ny kurs: En grønnere og mer kunnskapsbasert økonomi. Venstre satser tungt på omlegging fra røde til grønne skatter. Lavere skatt på arbeid og bedrifter, mer på forurensning. Ingen taper i sum, men man kan velge å vinne ved å være mer miljøvennlig.

Med tung satsing på samferdsel (tog, trafikksikkerhet og vedlikehold), på lærerløft, forskning og kampen mot fattigdom blant barn, har Venstre i sum det mest radikale og framtidsretta budsjettforslaget for 2009.

Lars Sponheim

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: bedrifter, grønn, rente, statsbudsjett, venstre, økonomi

Both comments and pings are currently closed.

3 kommentarer on “Radikalt budsjett for grønnere økonomi”

 1. Anders Sier:

  Jeg skal stemme Venstre i 2009.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Redneck Sier:

  Jeg skal ikke stemme venstre i 2009 :D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Røti Sier:

  Snakker vi radikalt kutt i avgiftene på mijøvennlige biler her nå Lars? …sånn at det vil lønne seg økonomisk å bytte ut dieselsotheksa til en eskeny hybridbil som er stappfull av sikkerhetsremedier og sånnt?

  Det er jo bare å gi avgiftsfritak ved kjøp av miljøvennlige biler. Kan jo gjøre det et års tid og se hva slags biler folk velger å kjøpe seg det året. Kanskje det rett og slett vil lønne seg for folk og kjøpe miljøvennlige biler, fremfor noe annet. Kan jo hende at en del også velger å bytte til en helt ny bil fordi det plutselig blir økonomisk gunstig?

  …venter i spenning.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00