Sprek og stolt 125-åring

Venstre har denne uka markert at vi er 125 år som parti, det eldste i Norge. Omtrent samtidig har Unge Venstre feiret 100-årsdag. Sammen representerer vi en liberal idétradisjon, og kan i større grad enn noen andre partier være stolte av hele vår historie.

 

Venstre i 1884 og deretter var i første rekke knyttet til demokratiseringen av Norge, gjennom innføring av parlamentarismen, stemmeretten, etablering av folkeskolen, juryordningen og de første velferdsordningene.

 

Framfor alt handler det om FRIHET. Den politiske liberalismen er demokratiets grunnpilar, FOR frie, myndige borgere som tar medansvar, FOR maktspredning, åpenhet og innsyn, MOT maktkonsentrasjon, systemene, samrøre og de lukkede rom. Vi er et bolverk mot ekstremisme, rasisme og intoleranse, enten den kommer fra høyre eller venstre side av landskapet.

På folkestyrets grunn har Venstre kjempet for kunnskap som selve nøkkelen til den enkeltes frihet og til samfunnets og næringslivets vekst. Vi har kjempet for sosialt ansvar og enkeltmenneskenes verdighet, og vi har gjennom de siste 40 år tatt inn over oss de store miljøutfordringene. Det går en åpenbar grønn tråd gjennom historien fram til dagens profilsaker: Miljø, skole, småbedrifter, sosialt ansvar.

Venstre er klar for nye 125 år, og for første etappe, som har målsnøre den 14. september i år. Et liberalt sentrumsparti i Norge bør ha en oppslutning rundt 10 prosent, slik at vi enda sterkere kan føre videre den stolte, liberale arven. Er du med?

 

Hilsen Lars Sponheim

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: 1, klima, obama, politikk

Stikkord:, , , , ,

Both comments and pings are currently closed.

8 kommentarer on “Sprek og stolt 125-åring”

 1. Kjartan Bru Sier:

  Her var det tett med innlegg. Det er omtrent som velgernes oppslutning om Venstre sin politikk i praksis. De de har som program er ikke noe verdt for det følger de ikke selv engang.

  Venstre er jo imot maktkonsentrasjon,,, ha,haaa,hhhaaaaaha. HVORFOR GÅR DU DA UT OFFENTLIG OG SIER AT SIV JENSEN BØR FÅ FORBUD MOT Å UTTALE SEG OM INNVANDRERE OG DE PROBLEM DE LAGER FOR DET NORSKE SAMFUNN. DU TILLATER DEG Å SAMMENLIGNE HENNE MED HITLER.

  Se på Frp sin oppslutning, sammenlign den med hvor mange disipler Venstre har, da vil du muligens forstå hvem som tar landets problemer på alvor. Det er iallfall ikke vinglepartiet Venstre. Ennå det partiet har vært i regjeringsposisjon. Hva slags bragder utførte dere da som tilsier at ekspedimentet bør gjenta seg. Dere jattet med “bjellesauen” og fortsatte å selge Norge på billigsalg, til muslimene. Dere har kjempet for den enkeltes frihet, sier du. Svar meg da på hvorfor holder etniske nordmenn nå på å kveles av muslimer og alle islamske krav.

  Det ikke bare ulmer av hat blandt befolkningen men det koker og DU OG RESTEN AV DIN SAUEFLOKK HAR HELE SKYLDEN FOR DETTE. Dere har med en grenseløs naiv, forhatt og idiotisk innvandringspolitikk gjort dere til landsforedere.

  Du skryter av partiets 125 års erfaring i norsk poliyikk. Men selv du burde forstå at om dere hadde 250 års vingling i politikken så hjelper det ikke en dritt når dere ingenting har lært i den tiden, bortsett fra å skifte skylapper for øynene.

  Religioner har, ikke bare de siste 125år men i tusner av år , skap så mange konflikter og kriger i verden, myrdet, maltraktert, skadet, torturrert og ødelaqgt milliarder av mennesker så det finnes ingen unnskyldning for at dere ikke visste at å overbefolke Norge med muslimer, før eller siden vil ende i åpen kamp. Bare idioter og analfabeter
  kan muligens si at de ikke kjente til muslimenes religion om å utslette Israel, drepe hver eneste jøde i hele verden og drepe alle som ikke tilhører deres religion. Det er denne katorigi som de siste 30 år har styrt Norge. Hitler hadde samme tanker om seg selv som dere har, perfekt, kun mine ideer er rett for alt folk, og jeg gjør som jeg vil. Han tok feil og det gjør også dere. Dere har ikke lyttet til kritiske røster men på deres arrogante måte hånet og skjelt ut dem som var modige nok til kritisere dere. Ikke bare har dere skapt et innvandrerhat men også en politikerforakt uten sidestykke i norsk historie.

  I politikken bør det være oppegående personer med folkeskikk og normalt folkevett som er politikkere og kan diskutere politik og ikke gå til personangrep på motstander i mangel på saklige argumenter. Slike tufser får heller gå over fjellet og hjem til sine bjellesauer.

  I England, der forlanger nå muslimene at etnisk engelske kvinner bør gå med hijab. Ta en titt på Irland og se på hva grunnen til konflikten er. Slik vil det også bli i Norge hvis ikke galskapen blir reversert. Og hva blir det da til med landsforrederene. Tenk deg 10-20 år frem i tiden. Norge er et ypperligt land for geriljakrig, etter min mening.

  Heldigvis så er dere, sammen med Sp. under sperregrensen ved neste valg. Kommunistene er forhåpentligvis også snart en saga blott .

  Ha en god dag og god tur over fjellet.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Tor Sier:

  Om dere hadde stått for en mer generøs bistandspolitikk og utelukket sammarbeid med Høyre i tillegg til FRP hadde dere uten tvil fått min stemme.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Aristocrisis Sier:

  Gratulerer med 125 år, ja. Har aldri stemt på dere, men…

  Leste nylig at utviklingen av partiet Venstre er nært knyttet til det som skjedde i Danmark. Der dannedes jo Det Forenede Venstre i opposisjon til godseiernes Højre allerede i 1870. Dette er altså 139 år siden, eller 14 år forut for norske Venstre.

  I dag er jo Venstre det ledende partiet i Danmark, mens her hjemme går det på sparebluss. Skal tro hvor mye partiene hadde til felles i begynnelsen, og på hvilket tidspunkt de endte opp så ulike?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. 124-1 Sier:

  Jaja, er ikke valg enda. Ranchera.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. 124-1 Sier:

  Rancho el Rosario

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Aristocrisis Sier:

  Si, si. Skjønner at Lars opererer under mange navn. Av og til går han kanskje til og med rundt i byene som en vanlig mann…

  Kan jeg få et svar fra han vanlige Lars, eller er han ute å bekjemper busemenn i en usynlig dimensjon som alltid ellers:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. ivar Sier:

  Du ble ganske snurt da danske Venstre plutselig ble bestevenn med norske FrP. Begge partiene hadde jo hatt ledere som hadde deltatt på Bilderberg-møte. Jeg regner med du aldri har vært invitert, og heller ikke ville deltatt dersom du hadde fått invitasjon.

  Men FrP, som har programfestet at de ønsker å selge de norske naturressursene, vårt nasjonale arvesølv, til høystbydende. Dette er jo veldig interessant for de faste medlemmene av Bilderberg, for de har jo så mye penger at de ikke vet hva de skal gjøre med dem. Å få en norsk FrP-statsminister må jo være attraktivt for disse, og er vel også en viktig grunn til at de inviterte Siv Jensen. Og ca 2 år etterpå fikk vi vite at hun skulle få hjelp fra Bush sine egne rådgivere til å drive valgkamp og erobre tronen.

  Og Bilderberg-deltaker Fogh-Rasmussen syntes tydeligvis at å være statsminister ikke var like viktig som å “avansere” til en posisjon som (sannsynligvis?) ble tilbudt ham av Bilderberg-gjengen.

  I USA er det forbudt i følge føderal lov å delta i hemmelige møter med utenlandske utsendinger. http://en.wikipedia.org/wiki/Logan_Act
  Denne loven brytes hvert år av amerikanske politikere som møter (på kommando?) opp på Bilderberg-møtet.

  Det finnes flere innlegg om Bilderberg på dette forumet, bl.a http://juergen.vgb.no/2009/04/04/juergen-snart-bilderberg-møte-noen-norske-politikere-med-i-ar/

  Men ingen av politikerne har skrevet noe om dette enda…

  Mitt første spørsmål er: har vi en tilsvarende lov som Logan Act i Norge? Brøt Siv Jensen, Jens Stoltenberg, Kåre Willoch og andre norsk lov når de deltok på hemmelig møte med “verdensherskerne”?

  Det er snart tid for nytt møte (http://www.prisonplanet.com/leaked-agenda-bilderberg-group-plans-economic-depression.html )
  Synes du det er greit at norske politikere deltar, og så nekter å fortelle oss, folket, vi som er deres arbeidgivere, hva de diskuterte?

  Og hva synes du om filmen The Obama Deception?
  http://www.youtube.com/watch?v=cggQN2aWwBY&feature=PlayList&p=5B9FCE7222BF11E3&index=0&playnext=1

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Nysgjerrig Sier:

  Morsomt å lese om Venstes historie. Har hatt slektninger som var høyt oppe i partiet i 1905 og er veldig enig i grunnverdiene deres.

  Likevel stemmer jeg ikke på dere lengre, men på FrP, fordi jeg tror at for mye liberalisme åpner for anarki og konflikter.

  Samfunnet er ikke lenger trygt og det virker som om parallellsamfunnene vokser frem med stor fart og da forsvinner mye av det fellesskapet som danner fundamentet som det åpne og frie samfunnet bygger på.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00