Venstre er klar!

Venstres landsmøte ga klarsignalet. Nå er det valgkamp, og vi har god ammunisjon i et program som er både visjonært og konkret. Jeg vil påstå at det er det mest radikale programmet for Norge i årene framover.

Venstres forslag til en ny kurs for landet har fire bærebjelker:

  • En offensiv miljø- og klimapolitikk, vi staker ut veien til lavutslippssamfunnet.
  • Det nye kunnskapssamfunnet – der vi ser skole, høyere utdanning, forskning og det nye næringslivet i sammenheng.
  • En velferdsreform som vil gi bedre eldreomsorg, bedre helse og sterkere lokaldemokrati.
  • En liberal mangfolds- og toleransepolitikk – mot ensretting og formynderi, fortsatt kamp for frihet, personvern, åpenhet og inkludering.

Dette og mere er konkretisert i det nye programmet for perioden 2009-2013. (Se mer her: http://www.venstre.no/politikk/program2009,

Norge trenger ikke mer sosialisme, like lite som mer høyrepopulisme. Fløypartiers innflytelse må begrenses. Vi trenger heller ikke mer av en banal debatt om ”skattelette eller fellesskap”. Venstre vil ha en politikk med tyngde i det liberale og grønne sentrum.

Debatten om regjeringsalternativer er krevende, men Venstre har klargjort sin posisjon: Vi kan samarbeide i regjering med sentrumspartier og Høyre. Alle andre alternativer er vi i opposisjon til. Det viktigste for Venstre er å kjempe for våre saker. Posisjonen i sentrum gir gode muligheter – uansett hvilken regjering velgerne gir grunnlag for.

Det er Venstres styrke som vil avgjøre hvilket trykk det vil bli på ny velferdsreform, kampen for lavutslippssamfunnet og det nye kunnskapssamfunnet.

Lars Sponheim,

Venstres leder

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: 1

Stikkord:, , ,

Both comments and pings are currently closed.

2 kommentarer on “Venstre er klar!”

 1. Nysgjerrig Sier:

  Hei

  Det er veldig mange som mener at kulturene i Midt Østen og Nord Afrika er veldig intolerante og at de og også islam derfor må motarbeides. De viser til æresdrap, voldektsstatistikker, dette med dødstraff for frafall og så videre.

  Av og til får jeg derfor følelsen av at både dere i Venstre og politikere som Støre forsvarer det intolerante. Samtidig øker motsetningene over hele Europa, med en mer aggressiv nasjonalisme/religiøsitet (stryk det som ikke passer) innen både innfødte og innvandrede miljøer.

  Det virker som om det trekker opp til storm. Bør man ikke da lukke vinduende og heller tenne i peisen og finne frem en god kopp med kakao?

  Mvh
  Nysgjerrig

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. partileder_v Sier:

  Vi forsvarer ikke det intolerante – det skal bekjempes – men det kan fort bli like intolerant hvis man skal tro at alle som kommer fra Midt-Østen og Nord-Afrika er like. Vi er for å behandle folk anstendig uansett bakgrunn. Det er ikke det samme som å tolerere intoleranse.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00