Ikke flertall for Frp-politikk

Etter Fremskrittspartiets landsmøte spekuleres det i en Frp-regjering og Siv Jensen som statsminister. Mange ser ut til å glemme at enhver regjering må skaffe flertall i Stortinget for sin politikk – sak for sak. Men det blir jo ikke flertall for Frp-politikk i Stortinget!

Når partiet derfor forsterker sin egen profil mot handlingsregelen, mot pensjonsreformen, mot klimaforliket, for enda skarpere konflikter i innvandringspolitikken, for statliggjøring av eldreomsorgen – så er det i visshet om at ingen andre partier støtter denne politikken og at den følgelig ikke kan gjennomføres i en regjeringsposisjon.

Det grenser derfor til lureri overfor velgerne når partiet selv og en del medier skaper inntrykk av det motsatte. Høyre har forpliktet seg på klimaforliket, pensjonsreformen og handlingsregelen, og disse sakene alene er nok til at Frp-politikken rakner.

Fløypartier kan rett og slett ikke regne med gjennomslag for sin politikk, det er ikke slik demokratiet er. Derfor bør de ikke sitte i regjering, men ha sin rolle som protesterende opposisjon og korrektiv.

Lars Sponheim

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: 1

Stikkord:, , , ,

Both comments and pings are currently closed.

7 kommentarer on “Ikke flertall for Frp-politikk”

 1. Pistolero Sier:

  det er bra du peker på dette, Lars!

  ettersom Høyre nå har kastet alle hemninger og fremstår som et desperat mini-FrP er det godt sentrumspartiene setter foten ned for slike urealistiske eksperimenter!

  stå på – og god valgkamp, vi stoler på deg!

  Viva!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. skribble Sier:

  Og hva konkret skiller Venstre fra Fremskrittspartiet når det kommer til konkret politisk praksis? Skribble bare lurer…..

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. Deara Sier:

  Godt! Har hatt litt småuggne fornemmelser etter å ha hørt stemmen til frp`s partileder strømme ut fra div etere kanskje litt for mye denne helgen..

  Men nå falt brikkene på plass og jeg ble jeg glad igjen.

  God valgkamp!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. ARGUS37 Sier:

  Og pussig nok ikke får Venstre-politikk heller?
  Det hjelper selvsagt å dra på fisketur på Hardangervidda med sta(t)sministeren, men det er vel ikke slik landet bør styres?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. AnotherBrick Sier:

  Bra Lars! Vi kan dermed berolige oss med at Venstre ikke sørger for et FRP i regjering til høsten?
  Forøvrig spiller det ingen rolle hvem du drar på fisketur med! Rekreasjon har så visst også dere stortingspolitikere behov for. Og fiske er virkelig en fabelaktig form for å lade batteriene på :-D

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. partileder_v Sier:

  Svar til Skribble: Venstre er et miljøparti, Frp er på motsatt fløy, f eks i synet på klimakrisen, oljeboring ved Lofoten, satsing på kollektivtrafikk. Venstre fører ansvarlig og langsiktig økonomisk politikk, Frp det motsatte med sin uhemmede pengebruk. Venstre står for liberalitet og humanisme i innvandringsspørsmål, Frp står for det motsatte. Venstre er et kulturparti, Frp vil skjære ned på kulturen. Venstre er glad for Obama og tror han kan gi ny giv for verden, Frp støttet Bush-politikk – i Irak, i klimaspørsmålene osv. I alle disse og mange andre saker er det mange enkelteksempler som jeg ikke går inn på her, men dette er de viktigste saksområdene der forskjellen er stor. Vi kan også være enige om noen områder, som bedriftspolitikk, deler av utdanningspolitikken osv, og kan samarbeide på sak. Men ikke i samme regjering.
  Hilsen Lars Sponheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Nysgjerrig Sier:

  Tross alt, så er jeg glad for at Norge har FrP og ikke Front National eller lignende, for å si det slik.

  I Burnley (England), der de hadde hatt raseopptøyer, så hadde de fule nynazistene i BNP blitt nest størst! Det som er tankevekkende er at dette skjedde i en by der Labour styrte. Jeg tror det viser at det er mange som er veldig sinte og vil stemme på nesten hva som helst, så lenge det gir mindre innvandring.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00