Venstre best på kunnskaps-, miljø- og næringspolitikk

En rekke organisasjoner har ni dager før valget vurdert partienes politikk. Venstre høster ros for partiets hovedsaker i valgkampen; miljø, kunnskap og næringspolitikk

Miljø
WWF har testet alle partiene i viktige miljøspørsmål, blant annet oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen, mål for reduksjon av klimautslipp og satsing på tog og elbiler. Vinnerne i testen er Venstre og SV. Arbeiderpartiet, Frp og Høyre kommer dårligst ut.

Les mer om WWFs vurdering.

Full klaff på næring
I august lanserte (NHO) sin karakterbok over partienes næringspolitikk. Den ga så å si full klaff for Venstre – og karakteren 5. NHO har vurdert “hvilken effekt partienes politikk for neste stortingsperiode vil ha på vekst, verdiskaping og arbeidsplasser i næringslivet”.

Det eneste som trekker ned for Venstres del er partiets energi- og klimapolitikk (!)
Det lever vi godt med. Jeg tror tiden vil vise at også næringslivet ser seg tjent med en omstilling til lavutslippssamfunnet. Venstres syn på klima, kunnskap og verdiskaping henger nøye sammen.

Les mer om NHOs vurdering.

Topper kunnskapstest
Abelias evaluering av hvor kunnskapsvennlige partiprogrammene er, plasserer Venstre på topp. Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. De har over 700 medlemsbedrifter innen IT, telekom, undervisning, forskning og konsulenttjenester.

Venstre er tydelig og klar på målet om kunnskapssamfunnet og har gjennomtenkte tiltak. – Venstre snakker om kunnskapsbasert næringsliv med troverdighet, sa Hilde Widerøe Wibe til Aftenposten da de presenterte en foreløpig undersøkelse i mars 2009.

Les mer om Abelias kunnskapstest.

Vil du stemme på et parti som både er næringsvennlig, miljøvennlig, og forstår kunnskapens betydning og muligheter, ja da er valget Venstre.

Hilsen
Lars Sponheim

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: grønn, kunnskap, miljø, politikk, skole, sponheim, stortinget, valg09, venstre, økonomi

Both comments and pings are currently closed.

7 kommentarer on “Venstre best på kunnskaps-, miljø- og næringspolitikk”

 1. Røti Sier:

  Hva med transportlogistikk som vei, tog, fly, båt da? Allt dette som får et land til å funke smidig og greit.

  …dere strøyk vel ikke på det vel, eller?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. partileder_v Sier:

  Overhodet ikke. Noen vegentusiaster som knapt tar klimaproblemet alvorlig og synes bompenger er det største problemet, liker nok ikke Venstre, fordi vi satser mest offensivt av alle på tog og på kollektivtrafikk i byene. Men det gir også bedre framkommelighet på veiene våre.
  Hilsen Lars

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. ARGUS37 Sier:

  Du glemte “sjølskryt”, Sponheim. Og der er DU nesten i verdensmesterklasse…!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. ARGUS37 Sier:

  Og siden vi snakker om “togtransport”:
  Det er nå 12 år siden Stortinget vedtok 2-sporsbane på Østfoldbanen. 12 år!
  Hvor langt har dere kommet da, Sponheim?

  Stortinget er flinke til å påberope seg “Handlingsregelen”. Vi har altså en økonomisk totalramme vi ikke bør overskride?! Og de pengene strekker knapt til et budsjett som ivaretar dagens behov.
  I 2009 fikk jernbanen et “historisk løft” (8,4 milliarder), en sum som ville kunnet betale for et dobbeltsport fra Oslo til Ås. Da forutsatt at dere nedla all annen togtransport/virksomhet og brukte hver eneste krone på denne banen.

  Sannheten er vel at dersom man skal ivareta alle andre jernbanetjenester så kan man knapt bruke 15-20% av dette beløpet på Østfoldbanen og da kommer dere knapt utenfor bygrensa!

  Med en slik enorm hastighet vil utbygging av togdrømmen din ta innpå 50 år. Antagelig enda lenger. Og med en prisøkning på 2-3% pr år kan vi se for oss at prisen vil øke fra dagens 300 milliarder til noe i nærheten av 800 milliarder. Antagelig er også det for lite. Husk at det ikke kan påregnes driftsoverskudd før toget faktisk er ferdig bygget. Dream on!!!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Hallvard Müller Sier:

  Jeg ser at Venstre ønsker å profilere seg på kunnskap, og lurer på en konkret ting: Hva ønsker Venstre å gjøre med ressurssituasjonen i skolen? Jeg ser at dere ønsker å gi bedre utdanning og kompetanse til lærerne, men dette tror jeg blir å begynne …i feil ende. Lærerne sliter idag med resultatene av L97 og kunnskapsløftet, som innebærer at de har flere elever og mindre undervisning enn noensinne. Det er skolenes ressurstilgang (altså flere lærere) som må bedres, ikke lærerenes kompetanse. Hva mener du?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Atle H Sier:

  Venstre prioriterer tog mer enn noe annet parti i Nasjonal Transportplan. Les Ola Elvestuens innlegg på liberal.no her: http://liberal.no/2009/09/togreisende-taper-i-spillet-om-lyntog/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. partileder_v Sier:

  Svar til Hallvard Müller:

  Venstres hovedprioritering i skolepolitikken er flere OG bedre lærere. Det har vi også prioritert i alle våre budsjettforslag denne perioden. Vi vet fra flere undersøkelser at lærernes kompetanse er avgjørende for elevenes læring – kort sagt: jo høyere formell kompetanse jo bedre resultater – og vil derfor heller prioritere systematisk videreutdanning for alle lærere i alle fag framfor flere timer i skolen. Når det gjelder å skaffe flere lærere er jeg helt enig med deg at dette er en av de store utfordringene vi står overfor i norsk skole. Derfor foreslo vi allerede i 2007 nasjonale rekrutteringsplaner for å sikre mange nok gode lærere. Les forslaget jeg var med på her: http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=37059
  Hilsen Lars Sponheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00