Det handler om politikk

Det er avgjørende viktig for barna våre, barnebarna og oss som gradvis blir eldre at vi i kommende stortingsperiode bygger Norge videre i riktig retning. Derfor er det også viktig at dagens regjering får avløsning og at alternativet ikke er Fremskrittspartiets politikk.

Venstre vil satse på kunnskap, på de nye bedriftene, på klimavennlige løsninger, på vilje til å tenke nytt i organisering av helse og velferd.  (Se mer her: Venstre på 5 minutter). Det er viktig at Stortinget ikke blir dominert av rødt eller blått, men har et sterkt sosialliberalt og grønt Venstre til å balansere vedtakene.

Det er forståelig at folk blir oppgitt over ”krangling” om regjeringsalternativer, men det handler om politikk. Dersom de rødgrønne mister flertallet, hvilket jeg sterkt håper, er det bare to reelle regjeringsalternativer: En borgerlig mindretallsregjering med Høyre, Kr.F og Venstre, eller en mindretallsregjering av Arbeiderpartiet. Venstre kan få stor politisk innflytelse enten vi er i regjering eller som sentrumsparti i Stortinget.

Venstre har full respekt for Fremskrittspartiet, for Siv Jensen og for hennes velgere. Hun har full rett til å be om oppslutning for å bruke mer av pensjonsfondet enn noe annet parti kan forsvare, om å kutte i kulturbudsjettene, statliggjøre eldreomsorgen, gjøre regjeringspolitikk av innvandringsmotstand, svekke støtten til FN. Men det er stikk imot Venstres politikk, og vi har satt ned grensestolpene, klart og tydelig.

Dagens regjering har hatt tidenes økonomiske handlingsrom, men har gjort lite annet enn å administrere gode tider. Vi står på stedet hvil på fornybar energi, ingen politikk for de nye arbeidsplassene, ingen fornyelse i offentlig sektor, ingen visjoner eller vilje til å ta grepene som framtiden trenger. Bare et nytt flertall – som kan gi nye og ulike flertall fra sak til sak, kan skape ny dynamikk.

Valgkampens hovedtema ble av regjeringspartiene, Frp og medier planlagt å være tvekampen Jens eller Jensen. Det fortsetter, men med mindre styrke, fordi flere og flere forstår at et parti med 20-25 prosents oppslutning ikke kan styre landet når det ikke er i nærheten av å kunne samle et flertall for sin politikk. Siv Jensen er ingen aktuell statsministerkandidat.

Så påstår Frp at det er udemokratisk hvis Venstre med 5-6 prosent skal komme i regjering, mens Frp med over 20 ikke gjør det. Hva da med Ap rundt 30? Det er ikke slik parlamentarismen fungerer. Demokrati er flertallsvedtak og det handler om å være del av en konstellasjon som er i stand til å samarbeide og dermed skape flertall for sine saker i Stortinget. Haugesunds Avis sa det slik på lederplass forleden:

”Alle partier har rett til å søke makt, Frp også. Men Jensen har ingen grunn til å være forurettet over at andre partier ikke ønsker å bidra til det. Det er heller ikke udemokratisk om partier med mindre oppslutning enn Frp, kommer i regjeringsposisjon, slik Jensen prøver å framstille det. Det er og blir et partis evne til å inngå allianser med partier som ligger politisk nært, som avgjør slikt, ikke stemmetallene alene. Frps problem er at dets politikk ligger for langt fra – nesten – alle andre partiers politikk”.

For Venstre er ikke regjeringsmakt det viktigste, det er gjennomslag for våre saker. Det kan vi få i en regjering eller i Stortinget – fordi vi har den sentrale sentrumsposisjonen som nettopp kan vippe flertall den ene eller andre veien.

Det er beklagelig at verken Arbeiderpartiet eller Høyre er i stand til å sette klare ideologiske grensestolper mot ytterpartiene, SV og Frp. Det betyr at en stemme på Ap er en stemme til SV i regjering. En stemme på Høyre kan være en stemme for Frp i regjering.

En stemme til Venstre er en stemme for Venstres politikk, for sentrumsløsninger og front mot ytterlighetene, enten de er røde eller blå.

Lars Sponheim, Venstres leder

PS. Sjekk gjerne mer om Venstres politiske saker og delta i debatten på www.venstre.no. DS.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: politikk, regjering, sponheim, valg09, venstre

Stikkord:, , , , , ,

Both comments and pings are currently closed.

36 kommentarer on “Det handler om politikk”

 1. Oddbjørg Johnsen Eck Sier:

  Til Venstre.
  Meinar det er veldig synd at Venstre sin partileiar går ut på den måten han har gjort i valkampen(og ellers).Venstre er eit bra parti det,men dog eit lite parti.Det å skulle excludere Framstegspartiet som er landets nest støtste (pr.idag) er vanvittig dumt.Om dei borgarlege tapar valget på mandag so trur eg at det får Sponheim ta på si “kappe”.Makan til rot og egosentriske uttalelsar skal ein måtte leite lenge etter.De har fått det til å virke som eit fullstendig kaos på den borgarlege sida og det beklagar eg.Er ikkje Framskrittspart medlem,men dette har gått for langt. Kansje so for framtida so burde dei partia som har under 10% oppslutnad ikkje ha “livets rett” i politikken og dermed bli excludert-då med rette.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. jørgen jakobsen Sier:

  Venstre har jo sittrt i regjering før,med en verre eldrepolitikk enn i dag.Bondevikregjeringen innførte nytt regelverk om vegavgiftens gyldighetstid,som slo negativt ut for bilistene.Snikskatt som pass og omregistreringsavgift er ikke forandret.Venstre var med på å fø mere flesk på rævva til allerede velfødde kakser.Venstre forguder schengenavtalen,som slik jeg ser det,kun skaper sosial dumping,slik at kakserævva fortsatt vokser,pluss innføring av storkriminelle som fritt vandrer ove grensene,i profittkåthetens navn. Venstre i regjering gjorde ingenting for å bedre norsk infrastruktur,europas verste,men å spre nordmenns penger ut i prosjekter utnlands,da står det ikke på. En totalt feilslått asylpolitikk,der (MERK) absolutt størstedelen av det norske folk er i mot.Demokrati? Siv Jensen snakket om snikislamisering,så det kan jo venstre prøve å bortforklare.Greier dere det,kan jeg gjerne fortelle dere at dere tar feil,og hvorfor. I Bondevikregjeringens tid forsvant den siste rest av det Norge hadde av service,til fordel for kyniske økonomers tenkesett.Det kan ikke gå en politisk debatt her på berget lenger uten at hovedtemaet er penger.Det ser ut som samtlige oppe på løvebakken har fått en ny religion,kalt penger. I demokratiets navn måjeg be venstre og Sponheim tenke igjennom hvorfor Venstre,krf og høyre i hele perioden har hatt mindre oppslutning til sammen enn frp. Et godt råd: Fri dere fra den kynismen og arrogansen dere stort sett omgir dere med og se på kommende valgfresultater hva nordmenn ønsker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. ARGUS37 Sier:

  Har du noen gang i historisk perspektiv hørt om land, personer, organisasjoner som har kunne kjøpe/avskaffe “klima”?

  Endre jordens klima ved å investere penger? Solens stråler genererer f.eks. varme som igjen utløser fordampning fra våre hav verden rundt. Vanndamp i atmosfæren bidrar også til temperaturøkninger.

  Så hvordan skrur du av solen, Sponheim? Hva vil det koste og hvem skal ha pengene?
  Kunne vi muligens bedret livssituasjonen for jordens mange fattige om vi hadde brukt bare halv parten på annen måte? For vi kan vel være enige om at dersom man ikke kan endre jordens klima via kapitalinnsprøytinger så kan vi like gjerne bruke pengene der vi vet vi kan dokumentere målbare endringer?

  Floskler er fint, men vi har hørt dem før!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. HansArthur Sier:

  Det handler ikke om Politikk Sponheim men Demokratiske prinsipper !

  Hva det Politiske Adelskap koker i sammen teller lite for folk flest. Det er fagkunnskap og erfaring som du må kunne tillegge vanlige borgere i Norge som teller. Vi er vel kanskje en av de mest velutdannede nasjoner i Europa, men på “Tinget” har vi kanskje de minst skolerte i forhold til andre vestlige land.

  Nei, folk er mer og mer klar over at dagens Partipolitikk for lengst har gått ut på dato og at vi trenger mer moderne demokratiske sytemer som vårt Politiske Adelskap skyr fordi det vil frata politikerene makt. Nei, nå må du slippe FrP til roret for å styre Norge inn på en moderne samfunnsform hvor det er kunnskap og erfaring som teller.
  Du burde lese mine bloggsider og heller samarbeide med FrP:
  http://sovjetstatennorge.vgb.no/
  http://nykursfornorge.vgb.no/

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. JS Sier:

  Til HansArthur!

  Hva er det du snakker om? “Du syr sammen et angrep på dagens demokratiske styringsform og personene og kunnskapene på Stortinget, før du avslutter det hele med å si “Nei, nå må vi sleppe til FrP, dere”

  Jeg håper for din egen intelligens skyld at du var ironisk, fordi dette er så selvmotsigende at det blir nesten kriminelt. At du sier vi har de minst skolerte politikerne på Stortinget, og at vi heller må stemme inn flere personer fra FrP på tinget, er jo en skam? Hvis det i det hele tatt kan sies så er det hvertfall FrP som har de minst erfarne politikerne i forhold til kunnskap og praksis.

  Jeg ler meg i hjel av dine argumenter som konkluderes med at FrP er løsningen på disse såkalte problemene dine.

  ALLE som har et lite SNEV av kunnskap om demokrati og styring i Norge, VET at FrP ikke kommer til å gjennomføre halvparten av det FrP “lover”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Børge Sier:

  Hei Lars! Jeg synes også det er ganske usolidarisk av FrP å stille seg selv så høyt, og å overse mindre partier! Jeg har selv vurdert Venstre, men gikk til Høyre (ikke store forskjellen, vi er litt mer radikale kanskje). Jeg ser på Høyre som mellomtingen i mellom Venstre og FrP. Men selv kunne jeg tenkt meg en Bondevik 3 (Høyre-Venstre-KrF)! Håper valget går klinkende greit, og vil også nevne at både mamma og pappa stemmer Venstre i år! Godt valg! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. bjørn Sier:

  Siden du Lars har gitt garanti som kan hindre en borgerlig regjering er det mitt og sikkert mange andre ænske at venstre kommer under sperregrensen slik at man slipper å slite med stabokker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. eskil Sier:

  synes Sponheim har vært for lite positiv, sier bare nei til frp. Så lenge Ap of Frp har over 50%, må man ha et sammarbeid med et av disse partiene for å få til en stabil politisk plattform. Eg ønsker meg en sentrumhøyreregjering, uten Frp, men Lars inndikerer et sammarbeid med Ap, og da kommer gamle bilder av Dørum/Gro i tankene. Har stemt v før men denne gangen er eg i tvil, å gifte seg med Ap har aldri noen tjent på, og det kommer til å bli sp/sv sin skjebne også. Synes Lars er for passiv, når han har utpekt Erna til statsministerkandidat, og ikke bringt seg sjøl på bane, og dermed lagt lokk på regjeringskabalen til etter at valget er gjort. På meningsmålingene har høyre fått vind i seglene på dette, og tror at lars vil slite med sperregrensen. Et venstre på over 8 prosent kunne krevd utallige posisjoner, også kanskje den viktigste.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Oslofyr Sier:

  Hvis det blir rødtgrønt flertall så legger jeg personlig hele skylden på Sponheim og Venstre, som på utmerket vis har klart å ødelegge for en borgerlig regjering gjennom FrP-nekten sin.

  Menmen…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. leif Sier:

  Sperregrenden må økes til 10% slik at vi blir kvitt små partier som Venstre.
  Det er noe veldig galt med det norske partisystemet når et parti med så liten oppsutning kan sitte i regjering og atpåtil ha en minister.
  Sponheim er en sutrepave av dimensjoner som jeg ønkser å se minst mulig til.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. HansArthur Sier:

  For det første er det ikke Politikerne jeg har tiltro til men FOLKET. Alle oppegående mennesker har fått med seg den polariseringen som skjer i Politikken, nemlig Blått og Rødt og faktisk trenger vi begge deler. Å tvinge folk inn i Partipolitiske forkler er udemokratisk fordi folk flest har både sosiale og liberale synspunkter. Det du åpenbart ikke har fått med deg er at avstanden mellom BORGER og FELLESSKAP er borte takket være informasjonssamfunnet. Mitt påeng er at det bare er FrP som har lansert mer Folkeavstemninger og brenner for et elektronisk Direkte demokrati for å gi FOLKET makten tilbake. Dessuten er Brukerstyrte løsninger en form for Direkte demokrati som minimaliserer partipolitisk taktikkeri som du er enormt flink til. ( Bankene er nå avbyråkratisert ved at vi håndterer nesten alle tjenestene våre selv via Internett, så hvorfor skal det offentlige ikke kunne effektiviseres ?)
  Et av poengene er også at dagens partipolitikk har forlengst gått ut på dato og da trengs det en ny radikal kurs som FrP er det eneste garantisten for.

  Kan forøvrig anbefale en upolitisk bok som tar for seg alle dagens partier “Hva skjer i Norge?” (Tanum) http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8203291627 av en vettskremt bestemor som analyserer vårt håpløse politiske system av våre motorisk uærlige politikere.
  Venstres samarbeidsholdninger er bare med på å skape enda mer politiker forakt !

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Magne Sier:

  Hei Lars. Jeg er kraftig fornærmet fordi du kritiserer mitt menneskesyn. Jeg er oppvokst i Hardanger. Jeg dro til sjøss som 16 åring. Ble elektriker og ingeniør. Her hatt månedlig trekk på lønna til Redd Barna i 20 år. Har i mange år bidratt med fjernadopsjon i utviklingsland. Vært medlem i Amnesty i mange år. Gitt gaver til mange idealistiske foreninger i alle år. Jobbet internasjonalt med mennesker i mange år. Var i styret i AUF i lokale foreninger i mange år. Stemte Arbeiderpartiet i mange år. Har stemt Høyre. FRP får min stemme denne gang. Hva er det du innbiller deg!!. Tror du ikke jeg kan tenke. Hadde det ikke vært for deg hadde vi med stor sannsynlighet hatt en borgelig regjering denne gang. Det er en ting du bør lære deg: Det er stor forskjell på bruke penger og det å invistere penger.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. ARGUS37 Sier:

  Jeg ser du har slettet min kommentar til ditt pkt 8 og Jernbane isteden for å gi et tilsvar. For du må vel ha noen argumenter i saken?
  Men jeg ser at du konsekvent bare publiserer propaganda for Venstre, men uten å ta argumentasjonen? Enda en grunn til ikke å stemme Venstre og kanskje ignorere denne bloggen.

  Sannheten kan ofte værelitt ubehagelig å bære, Sponheim. Og når du bevisst ljuger for velgerne så beklager jeg å måtte skrive slike kommentarer.

  Med 5% tilslutning fra velgerne har du ikke grunnlag for hverken å love eller garantere noe som helst. Og slett ikke innen 2020! Men hvis du insisterer på å fortsette å slette slike kommentarer, så kan jeg godt skrive dem i eget dokument og kopiere dem inn hos deg fortløpende? Jeg har god tid. (Har du?)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. KHWS Sier:

  På grunn av den politiske situasjonen i Norge gjennom lag tid er Venstre blitt et demokratisk problem som ene og alene skyldes deg Lars. Du oppfører deg av og til som en bajas og det får partiet ditt svi for. Venstre skal være et sosialliberalt parti og ikke et bølleparti som slår rundt seg i villske i alle retninger. Derfor får ikke Venstre min stemme. Savner Bent Røiseland som var en glimrende politiker. Ha ellers et godt valg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. shan nalliah gandhiyist norway Sier:

  Greetings! fra Tamiler i Norge!Lykke til valget!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Demokrat Sier:

  I programmet om Frank Aarebrot på TV sa han at hvis en sak blir viktigere enn demokratiet, så har demokratiet tapt. Ved å umuliggjøre et bredt borgerlig samarbeid har du antagelig nektet demokratiet i Norge å fungere.

  Du er heller ikke enig i ett og alt med de partiene du så skinnhellig vil samarbeide med. Og de tre partiene vil ha flertall i en borgerlig regjering. Så dette holder ikke Lars Sponheim – reint logisk.

  Og mobbing av et annet parti går vel heller ikke så godt sammen med Venstres tradisjoner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Kjell Sier:

  Hei Lars
  Dessverre vil du for meg fremstå som opphavet til det kaoset som er oppstått på borgerlig side i denne valgkampen. Selv om du har ønsket å markere avstanden til FRP burde du i kraft av din politiske erfaring heller tolerert en del av FRP’s “ekstreme” meninger om diverse enkeltsaker for heller å kunne plukke disse av i en eventuell regjeringsdiskusjon. Det handler ikke bare om riksvalg, men også om sammensetininger i kommunene. I flere av disse er det samarbeid mellom venstre og FRP og det er ikke til å komme fra at du har overkjørt og skuffet flere av lokallagene med din steile holdning. Du har fremstått som en personlig vendetta mot FRP og jeg mener at du har gjort venstre en bjørnetjeneste. Som et resultat vil venstre i dette valget tape stort. Jeg har i mange år stemt på ditt parti men nå er det slutt, dessverre.
  Mvh Kjell

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. sugenstubbe Sier:

  Ref VGnett i dag så har 2 stortingsrepresentanter blitt tatt for svindel med gratisboliger. Ingen ved stortinget eller partiene vil opplyse hvem detter er. Jeg finner det meget merkelig, har ikke jeg rett til å få vite hvilke stortingsrepresentanter som svindler meg?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. ceranatur Sier:

  Lars, du sier at lærene skal respekteres. Du vektlegger det og jeg skjønner at elevene med venstre skal respektere lærerne. Det skal bety kunnskapsrike elver som skal bidra til at nordmenn blir mere kunnskapsrike enn tidligere og at Norge kan hevde seg bedre internasjonalt iforhold til resultater på skole og utdanning. Det er nærliggende å spørre, om lærerrespekten har krav på større respekt enn respekten for den enkelte elev? I gamle dager gikk lærerne til fysisk avstraffelse av elver som ikke gjorde som læreren sa. Er det denne uinnskrenka lærermakt du vil ha tilbake ? Jeg mener at elever idag tvinges inn i et system, som ikke motiverer de til å bruke sine egne resurser riktig, mange elever lærer på andres premisser og ikke sine egne. Dermed må det bevilges mere penger til læreprosessene i skolene, som elevne sitter på og ikke lærerne. Det er respekt for enkeltindividet satt i system og det jobber også ditt parti for.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Magne Sier:

  +++

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. bjørn Sier:

  Som person er du en likandes kar, men demokrat er du ikke. Jeg mener faktisk at Venstre må komme seg i possisjon for å gjennvinne sine velgere samt vinne nye.

  Ta til vettet, å gå i konstruktive forhandlinger med resten av de borgelige /også FRP)
  så vil du se at du kan påvirke det endelige resultat. Diktator rollen kler deg, men.!!!!!?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Bengt Sier:

  Hvis Venstes velgere mener partiets standpunkt om ikke å støtte FRP er galt står de fritt til å stemme på et annet parti som åpner for slik støtte. At Venstre (og da må vi vel gå ut fra at dette er partiets, ikke Lars Sponheims standpunkt) velger å utelukke samarbeid er en modig beslutning, om enn risikofylt. For de av dere som har funnet tid til å se hva FRP faktisk står for, og som normalt ville velge venstre, må vel dette standpunktet komme som en bekreftelse på hva Venstre står for, og en understrekning hva Venstre ikke er villig til å kompromisse på.

  Godt valg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Hans Rudolf Gammenthaler Sier:

  Hei Lars
  Jeg kan ikke stemme på deg,fordi jeg ikke er Norsk statsborger,men hadde jeg vært det,hadde jeg stemt på deg,ikke på grunn av politikken,men på grunn av ditt vesen og være på.Så ønsker jeg deg lykke til ,og håper å kunne glede meg fortsatt over ditt tilstedetvære på stortinget.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. Ole Opstad Sier:

  Sympatiserer med venstre og jeg har stemt dette partiet flere ganger. Men kjære Sponheim: Ditt rause hjerte i forhold til innvandrere vil komme til å ødelegge landet vårt, hvis du får bestemme. Derfor har jeg nå bestemt meg for å forlate Venstre. Beklager dette!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 25. HansArthur Sier:

  Venstres gode samarbeidsånd vil nok få løst mange samfunnsproblemer ;-)
  Ikke kast bort stemmen på et parti som ikke ser annet enn seg selv.
  Det er en polarisering i dagens politikk, så stem FrP for å fornye Norge hvis du vil ha en borgelig regjering!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 26. Christine Sier:

  Du ødlegger for de borgelige partiene. Er utrolig synd at det skal være så vanskelig og samarbeide. Håper venstre faller bort. Heia FrP:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 27. Roy Morten Andersen Sier:

  Venstre har mye godt i seg, men f`r ikke min stemme denne gang. Dette takket vñre Sponheim sin arrogante m`te `h`ndtere folk og stemmer p`.Denne mannens ego er farlig for partiet, s`jeg sier bare skift han ut slik at vi kan komme tilbake igjen. Sponheim er mye vñrre enn Siv.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 28. Per Sier:

  Hei lars !
  Gi deg! Venstre er venstre, du er en redelig kar. Går du i regjering med FRP har du tapt

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 29. Magnus Sier:

  Jeg håper inderlig dere havner under sperregrensen. Hvis en potensiell borgerlig regjering blir fellet av din arroganse, håper jeg du går av i skam.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 30. Gull-gutten Sier:

  Jeg tilhører minoriteten som flyttet fra Norge for noen år siden p.g.a. at helsen sviktet, og at jeg ikke hadde noen stor pensjon. Jgevalgte Thailand, fordi klimaet og prisene her er tilpasset mitt liv, og jeg lever i det som så ut til å utvikle seg til et ekteskap.
  Nå har den nåværende regjering bestemt at vi som har tatt skattemessig utflytting, vi var nødt til å selge alt jordisk gods vi hadde i Norge for å bli godkjent utflyttet, skal pålegges en “kildeskatt” (den mottatte Robin Hood-effekt) på 15 % fra årsskiftet. Dette vil gjøre at mange av oss som klarer oss i et lavkostland, tvinges til å flytte tilbake til Norge, til helse- og sosialkøer som skjules for offentligheten til valget er over.
  Men hva med Venstre? De har skriftlig lovet oss http://www.emigrant1.org å fjerne denne skatten i løpet av neste Stortingsperiode. Dette er som å pisse i havet og prøve å måle vannstanden etterpå. Den umoralske kildeskatten som fratar fattige en mulighet til et verdig liv må stanses før den innføres 1. januar 2010. Den legger en utilbørlig byrde på skuldrene til uføre og gamle ved at disse gruppene tvinges til å levere og bevise sin skattesak i to forskjellige land. Det er bre komplette idioter som ikke forstår at folk som av alder eller sykdom er redusert, har mulighet til dette. Dermed blir vi dobbeltbeskattet – og tvinges tilbake til sosialkontorene i Norge i stedet for at vi tar hånd om egen tilværelse økonomisk og helsemessig utenfor landets grenser. http://www.emigrant1.org
  Ap som jeg har arbeidet for og stemt på t.o.m. 2005 har sviktet så stort at jeg i år stemmer på Frp – som på prinsippielt grunnlag valgte å stemme mot denne umoralske, flate skatten. Ap har sammen med SV og Sp blitt en koalisjon som tar fra de fattige og gir til de rike. Denne regjeringen har ført skammens stempel også på meg – som var slik en idiot som ikke forsto den langsiktige virkningen av sosialistkapitalismen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 31. Dag Sier:

  I hele denne valgkampen har den borgerlige siden bare vært et eneste rot. De har ikke klart å bli enige om det viktigste, nemlig å få til et regjeringskifte. Hva er det venstre er så redd for? FRP er kanskje et ekstremt parti, men det samme er SV. Se hva SV har klart å gjennomføre av sin politikk de siste fire årene. Som de fleste ser så er det ikke mye, og velgerne deres strømmer fra partiet. Nå sier jeg ikke at det samme vil skje med FRP hvis de kommer i posisjon, men en ting er klart, i en borgerlig samarbeidsregjering, så ville de vært nødt til å begrense seg kraftig, akkurat slik SV var nødt til.

  Nå har den borgerlige siden skusla bort et regjeringskifte, og jeg er forbanna for det. Lars, du har skylda for dette, og jeg håper virkelig at ditt parti nå kommer under sperregrensa denne gangen.

  Jeg stemmer ikke Fremskrittspartiet selv, men den stigmatiseringen de blir utsatt for må ta slutt. De borgerlige partiene må klare å bli enige.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 32. Bodø Sier:

  Go Sponheim, go Sponheim, go Sponheim! Du får definitivt min stemme i dag;)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 33. Petrus Sier:

  Jeg liker Venstre men jeg forstår ikke hvorfor de har knyttet seg så sterkt til KRF. De såkalte verdispørsmålene hvor V står for liberale verdier er nettopp årsaken til at jeg vurderer å stemme V. Men dessverre så blokkerer KRF for alt dette. KRF er jo på ingen måte liberal i verdispørsmål. For meg virker det derfor mye mer naturlig om V går inn for å hive SV ut av regjeringen og gå inn i den selv med AP og SP. Dette tror jeg også er kanskje det som er mest demokratisk. De fleste velgerne er tross alt et sted rundt “sentrum” i politikken, og det er unaturlig å ha med fløypartier som SV og FRP i en regjering. Dette hadde vært en regjering som trolig i større grad enn noen andre ville stemme med hva “folk flest” mener om det meste.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 34. Tone Ringen Sier:

  Hei –

  og takk for at du er en politiker som er seg selv, som viser følelser og samvittighet. Det ser ikke ut til at folk tar innover seg at det norske politiske landskapet er tredelt – og at sentrum EGENTLIG er størst! Frp er et fløyparti, slik SV var og tildels fremdeles er. Så hvorfor skal vi ha mer respekt for Frp’s velgere enn for Venstres?
  Jeg tror fremtiden tilhører Venstre. Programmet henger sammen. Det viser sosial samvittighet, respekt for enkeltmennesket, sterk bevissthet om hvor alvorlig klimakrisen er – og viser også at bare kunnskap og innovasjon kan redde oss.
  Du har tatt til motmæle mot lettvintheter og sagt klart fra om den politiske avgrunnen som eksisterer mellom Frp og sentrum. Det er å ha RESPEKT for Frp’s program. Og Venstre får ikke innflytelse uten at et flertall på Stortinget faktisk er enige i at de skal ha det.
  Dette valget blir kanskje en nedtur, men det er i så tilfelle en nedtur i ære. Og håpet ligger i at Venstre gjorde det godt i skolevalgene – !

  Takk for ærlighet og vilje til å snakke om de viktige sakene.
  godt valg -

  Tone Ringen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 35. Maria Sier:

  Lars!
  Nå har min første stortingsstemme gått til venstre, og det har MYE å gjøre med at du garanterer for at FrP IKKE kommer i regjering. Viss min stemme til venstre viser seg å hjelpe FrP med å på noen måte fremme sin politikk, kommer jeg til å bli svært skuffet! Jeg syns det er fint at partiet er litt “stabukk” som noen har kommentert her, og at det ikke blir ett vingleparti som snur kappen etter vinden. Stå fast på prinsippene deres! Si NEI!! til FrP politikk!

  (Og til Ole Opstad som har forlatt Venstre pga. innvandringspolitikken; Jeg er helt uening med deg, og syns faktisk Venstre kunne vært enda mer raus ovenfor innvandrere! At innvandrere ødelegger landet er jo bare bullshit. )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 36. Ola Mohrsen Sier:

  Jeg kan ikke forstå hvordan Sponheim kan klage over demokratiets prinsipper. Vi skal ikke lenger enn til 2001, hvor Venstre egentlig var under sperregrensen, og burde vært ute av stortinget. Han klarte det kunststykket å få inn to stortings represententer på utjevningsmandat, og TRE statsråder. Gjennom dette gjennomførte Bondevik 2 en stor del av Venstres hjertesaker, tiltross for at folket ikke ønsket Venstre politikk i det hele tatt. La en stemme være en stemme være en stemme.
  Hvis du vil ha et bytte på stortinget så bør man stemme deretter, men
  hvis det er demokrati man er etter bør man stemme Høyre, eller FRP, og ligge langt unna KRF å Venstre. Disse partiene har jo som kjernesak at de ikke respekterer demokratiets prinsipper, ved å blokkere en stor del av den borgelige gruppen. Derved er de avhengige av støtte på rød/grønn side, og forskjellen fra dagens situasjon vil være minimal, kanskje bedre med ren AP mindretalls regjering, enn noe Sponheim har fingrene borti

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00