10 gode grunner til å stemme Venstre

Her er 10 gode grunner til å stemme Venstre ved stortingsvalget:
1. fordi Venstre vil gå spissen for nødvendig omlegging til et grønnere samfunn.
2. fordi Venstre satser på kunnskapssamfunnet – skole, forskning, nye bedrifter.
3. fordi Venstre tør å gjøre det nødvendige – en velferdsreform som vil gi bedre helse og omsorg i større kommuner.
4. fordi Venstre er det liberale partiet som står opp for enkeltmennesket, maktbalanse, åpenhet og personvern.
5. fordi Venstre står for en ansvarlig økonomisk politikk.
6. Fordi Venstre vil gjøre hverdagen lettere for gründere og andre som vil skape en arbeidsplass for seg selv og noen til.
7. fordi Venstre står for en anstendig grunnholdning til alle mennesker og nekter å generalisere folk fra andre land.
8. fordi Venstre vil sørge for et krafttak for jernbanen, med fire timers reisetid mellom Oslo og Bergen/Trondheim innen 2020.
9. fordi Venstre står for en ruspolitikk som vil hjelpe dem som trenger det mest.
10. fordi Venstre vil sørge for at regjeringsmakt og stortingsvedtak forankres i det liberale sentrum.

Godt valg!

Hilsen Lars Sponheim

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: sponheim, stortinget, v, valg09, venstre

Stikkord:, , , ,

Both comments and pings are currently closed.

10 kommentarer on “10 gode grunner til å stemme Venstre”

 1. Bosse Sier:

  Hei Lars, lykke til på mandag, jeg skal stemme på dere!

  MEN: Det er vel og bra at du tar avstand fra FrP i debatter som i går, men dette i seg selv vinner ikke mange velgere. Og miljø- og asylsaker som du fokuserte på er også blant SVs viktiste saker, og gir ikke den nødvendighe avstanden mellom Venstre og og venstresiden. Jeg har derfor noen konkrete forslag til hvordan Venstre kan posisjonere seg bedre for fremtidige valg og være distinkt forskjellige både fra venstresiden og FrP, da dette valget etter mitt skjønn allerede er kjørt:

  - Offentlig virksomhet vs privatisering: Konkrete og lettfattelige eksempler og argumentasjon for hvorfor private aktører har noe å bidra med både innenfor helse, eldreomsorg og skole og hvorfor ikke bare offentlig styring og byrakrater makter dette på en effektiv måte..
  - Utenriks: Et klart ja til EU
  - Skole: Venstre burde ha forutsetninger for å “ta tilbake” en del av skolepolitiske synspunkter fra Høyre, helst noe mer nyansert.¨
  - Samferdsel: “Ta tilbake” dette fra Sp.

  - Innenriks: Løfte fokus fra at man skal ta godt vare på de narkomane (hvilket de fleste vanlige folk ikke har noe nært forhold til) over mot kriminalitetsforebygging og sikkerhet (hvilket betyr desto mer for den enkelte borger)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Argus37 Sier:

  Og her er god grunn til å la det være:

  Venstre fremstår som en “propp i systemet” for et borgerlig samarbeid!

  Konstellasjonen V-H-Krf vil kunne få ca 28%, noe som er alt for lite til regjeringsmakt. Og det vet jo Sponheim veldig godt?!

  Inkluderer man Frp i slik konstellasjon, vil man kunne sitte på 52% og flertall.
  Så må¨det bli V, Krf og Høyres ansvar å holde Frp i ørene innenfor et slikt samarbeid?
  For går det slik man antar, vikl jo V, Krf og H utgjøre ca 28% mens Frp bare vil utgjøre ca 23%.

  Du kan altså i høy grad ha en hånd på rattet innenfor en borgerlig konstellasjon, men – du vil rett og slett ikke?! Hvilket forteller meg at du, Sponheim, har en helt annen agenda!

  Og derfor anser jeg dette å være en god grunn til IKKE å stemme Venstre i år!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. ARGUS37 Sier:

  Til pkt 8:

  Hvordan kan Venstre med sine knappe 5% oppslutning “sørge for et krafttak på Jernbanen”?

  Jeg minner om at Jernbanen fikk et historisk løft i fjor da de ble tildelt 8,4 milliarder kroner. Etter dagens priser på jernbane vil det kunne finansiere en 2-spors løsning over ca 40 km. (Oslo – Ås)
  Skal det bygges en tilsvarende jernbane Oslo – Bergen så vil den koste ca 120 milliarder pluss10-12 milliarder til togsett.
  Prisen for Oslo – Trondheim vil bli omtrent på samme nivå. Og da snakker vi altså
  2009-kroner. Samlet snakker vi om ca 300 milliarder.

  Vi mangelr i tillegg kompetanse, utstyr og ikke minst jernbanearbeidere dersom man skal gå for en slik massiv utbygging av jernbaner i Norge. Der er idag 12 år siden Stortinget vedtok at man skulle byugge 2-spors baner til Halden og Lillehammer fra Oslo. Så langt har man knapt bygget en meter! Og med denfarten vil det antagelig ta 30 – 50 år før man kan se konturene av slik jernbane.

  Skal vi nå begynne å snakke om prisstigning underveis? Er det realistisk med 2,5% pr år i snitt? (Da er jeg snill!) Med “bare” 30 års byggetid vil kostnader kunne øke med 75% ( til 525 milliarder – og da har jeg ikke engang begynt å se på “uforutsette prisstigninger”) Jeg minner om at vi her snakker om prisstigninger utenfor Norge!

  Og så fremsetter du nærmest et løfte om ny jernbane både til Bergen og Trondheim innen 2020 basert på Venstres 5% ? Kan hende har du gapt over litt for mye denne gang? Lovet noe hverken du eller Venstre kan holde – bare vi vil stemme Venstre?

  Nei takk, – jeg (vi) er lei av “løftebrudds-politikere”.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. ARGUS37 Sier:

  Og her er en god grunn til å la det være:

  Venstre fremstår som en “propp i systemet” for et borgerlig samarbeid!

  Konstellasjonen V-H-Krf vil kunne få ca 28%, noe som er alt for lite til regjeringsmakt. Og det vet jo du, Sponheim, veldig godt?!

  Inkluderer man Frp i slik konstellasjon, vil man kunne sitte på 52% og flertall.
  Så må det bli V, Krf og Høyres ansvar å holde Frp i ørene innenfor et slikt samarbeid?
  For går det slik man antar, vil jo V, Krf og H som gruppe utgjøre ca 28%, mens Frp’s gruppe bare vil utgjøre ca 23%.

  Du kan altså i høy grad ha en hånd på rattet innenfor en borgerlig konstellasjon, men – du vil rett og slett ikke?! Hvilket forteller meg at du, Sponheim, har en helt annen agenda!

  Og derfor anser jeg dette å være en god grunn til IKKE å stemme Venstre i år!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. Roald Nomme Sier:

  Det er klart vi skal stemme på Venstre i år igjen. Dette fordi det er et parti som tør å stå for samfunnsmessige gode standpunkter, selv om de er upopulære, og fordi partiet har en uredd og prinsippfasy leder.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Munich Machine Sier:

  Til punkt 7:

  Å generalisere folkegrupper er vel å si nei til diskriminering og stigmatisering av enkelte grupperinger i samfunnet. Dette er vel ikke noen fanesak for partier anno 2009.

  Dere politikere setter nemlig rammeverket for hva som blir de facto standard for behandling av folkegrupper i samfunnet forøvrig.

  Hva etnisk norske i gata føler seg av å bli forbigått av NAV p.g.a. følelsen av feil hudfarge, tyngre å få hjelp fra sosialtjenesten fordi somaliere blir prioritert fremfor de som har bodd i en mannsalder. Jeg kunne ha skrevet en avhandling på negativ praksis hos NAV, kan også til dels dokumentere mange av disse påstandene.

  Å generalisere at de gamle har det godt nok her i landet, har vært en god marginalsats. De får selvsagt en del og ganske mye i fanesaker som blir kjørt når noe blir oppdaget som meget skjevt. Men over det hele, er det lite de får. Min mor er minstepensjonist på det 11. året, så jeg vet litt om dette også.

  Sannheten er at å love noe frem mot valget er som en muntlig avtale satt opp mellom to parter, de folkevalgte på den ene siden og oss velgere på den andre. Det finnes reguleringer og juridiske forordninger på muntlige avtaler mellom to parter, men dette ansvaret forbigås i stillhet av de aller fleste.

  Jeg vil gjerne ha et valg med kamp om praktisk gjennomførbare saker som kan effektueres i en regjeringsperiode, dette må være den primære valgkampen. Så vil andre saker som det vil ta lenger tid å gjennomføre som sekundære “slåsskamper”.

  Sakslister vil belyses grundig i media, og rampelyset tas vekk fra politikerne og rettes mot sak. Da får folk en følelse av å stemme inn på noe mer håndfast. Samtidig flagges de forskjellige partiers reelle syn som sin tur kan forenkle fremtid samarbeide på “korte” prosjekter etc.

  Poenget må ihvertfall være å sende signaler om hvor partiene står på hverdagslige punkter, som er er for folk flest det man vil velge seg inn på.

  Håper dette var et konstruktivt bidrag for deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Spaceman Spiff Sier:

  Ay!!! Sånn kan det, gå, hva? Du godeste Sponheim, hvis du vil forklaringen på hvorfor det gikk så galt så ta deg bryet med å tenke det du ikke vil tenke: Innvandringen.

  Folk vil ikke ha rødgrønn regjering. Dette er et resultat av manglende alternativer. Innvandringen og utopien om det multikulturelle samfunnet gnager i de fleste jeg kjenner, men de vegrer seg likevel for å stemme FRP. Enten gjør de det med klump i halsen eller så sitter de hjemme.

  Så før du tenker som så at dette er en som ikke har greie på hva han prater om, så tenk igjennom saken for deg selv om ikke annet. Det finnes knapt noe sted i verden der multikulturen fungerer knirkefritt eller fører til en reell berikelse annet enn i vokabularet til politikere. Støre trekker frem India som sin utopi, men han har glemt at landet har blitt delt to ganger i det siste.

  Så god tur hjem over fjellet… Skal bli fint vær i morgen!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Starlett Sier:

  Hei Lars,

  La meg først si at jeg er sosialdemokrat, medlem i Ap, har arbeidet for Ap i valgkampen og jeg er selvfølgelig veldig glad for velgernes mandat for fire nye år i posisjon.

  Likevel:
  Et skår i gleden er Venstres dårlige resultat.
  Hvorfor er jeg lei meg for det?

  Jo, fordi du var krystallklar i klimapoltikk og i en inkluderende og god asylpolitikk.
  På disse områdene er dere faktisk bedre enn deler av Ap.

  Det er fryktelig trist at såkalte “ikkesosialistiske” velgere ikke setter pris på det klare standpunktet dere har i klima – og innvandrer/flyktningspolitikk, og deprimerende at de mørkeblå går frem på bekostning av dere.

  Du var ærlig og sto på for Venstres kjernesaker!
  Det kan du være stolt over.

  Så håper jeg at Venstre ved neste korsvei klarer å vinne MANGE stemmer fra Frp!

  De borgerlige forsto ikke verdien av en god klimapolitikk og en inkluderende og raus politikk overfor folk som trenger beskyttelse.
  Det er ikke DIN skyld.!

  La oss håpe på andre holdninger fra borgerlig hold om fire år.

  Dessuten: Hvorfor ikke gjøre som Sp?

  Jeg er sikker på at Venstre står MYE nærmere Ap enn de står det fremmedfiendtlige høyrepopulistiske Frp.

  Varme hilsener
  fra Nordland

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. ole k thomassen Sier:

  Hei, Lars.

  Takk!

  Den naturligste, og mest naturlige måte å avslutte på er mnaturligvis at du tar benene fatt og spaserer over fjellet tilbake.

  Det ville vært en fantastisk avslutning.

  Vennlist
  Ole K Thomassen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. arthur_park Sier:

  På veien tilbake over fjellet – hvis du tenker over dystre spådommer fra valgforsker-ultralefties et al om banesår for Venstre – tar du deg tid til å reflektere over akkurat det, og gi oss en melding om hva du tenker om saken?

  Kanskje neste gang snakker mer om politikk, og mindre om maktfordelingen?

  Det er som i idretten, du presterer alt du kan, og vet etterpå om det holdt.

  Nå var ikke dette en 10000 meter med kjent løype rundt og rundt, det var mer en øvelse i langsdistanse orientering – og det var mer enn ett parti som gikk seg bort.

  Take care!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00