Kjære velger!

Venstre er et sosialliberalt sentrumsparti. Ved å stemme på et parti i sentrum, der løsningene lages, kan du være sikker på å få mye igjen for stemmen din.

Venstre har i denne valgkampen snakket om de store sakene:
•    å redde klimaet
•    å satse på forsking og et nyskapende næringsliv
•    og å forbedre velferdssamfunnet.

Vi skal være ærlige og si at ingen partier er best på alt. Det kan diskuteres om et rødt parti er like bra som Venstre på miljø og om et blått er like bra som Venstre på bedrifter. Men det er ingen tvil om at det bare er det grønne Venstre som er skikkelig god på begge deler.

Og begge deler er akkurat det Norge trenger nå. For miljøet kan ikke reddes uten grønne, nyskapende bedrifter. Og bedrifter som ikke tilpasser seg klimautfordringene, har ingen framtid.

Og med et grønt og framtidsrettet næringsliv skaper vi verdiene som trengs for å betale for en god skole og en verdig eldreomsorg.

Venstre setter mennesket i sentrum. Vi forsvarer retten til å bli behandlet som individ også når andre kaster seg på mørke stemningsbølger og stempler og behandler folk som grupper.

Det har skjedd for lite i Norge i de siste fire årene.  I de neste fire trenger Norge et sterkt Venstre!

Godt valg!
Vennlig hilsen Lars Sponheim, Venstres leder

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Explore posts in the same categories: grønn, politikk, sponheim, stortinget, valg09, venstre

Stikkord:, , , , ,

Both comments and pings are currently closed.

24 kommentarer on “Kjære velger!”

 1. Hencke Larsson Sier:

  Hei Lars!
  Alt det du nevner her er vel og bra slagord. Problemet er at dere, Venstre i posisjon gjennomfører ingen av slagordene dere øser av i valgkampen. I posisjon er Venstre et støtteparti for Høyre
  (lille Frp) og Frp som i Oslo. Fagre ord har vi hørt mye av fra deg og Venstre folk i Oslo.

  Jeg tror dessverre ikke heller på dine garantier. Lurer virkelig på hvor du har tenkt å gjemme deg i bilde foran slottet om det blir en borgelig regjering… bak Siv Jensen er ikke plass nok både for deg, Høybråten og Solberg. Jeg foreslår at du begynner å skriver på 10 gode “slagord” på hvorfor Venstre hoppet enda engang av sine fagre løfter og garantier. Om det nå går så galt som det!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Trine Kjelvik Sier:

  Hei!

  Jeg bestemte meg tidlig for at dette var valget hvor jeg skulle stemme med full bevissthet og med så mye kunnskap som mulig. Etter måneder med informasjonshenting, har jeg nå innsnevret det hele til to potensielle parti: Arbeiderpartiet og Venstre. Jeg er virkelig sosialist, men jeg har også virkelig sansen for Venstres liberale tankegang – en kombinasjon av disse to hadde vært topp – utopi, I know…

  Det er to ting som bekymrer meg med Venstre…

  1. Samarbeidspartiene som for dere er aktuelle – er for meg uaktuelle. Ergo – selv om jeg heller mest mot Venstre, er det dessverre mer aktuelt å stemme AP for å slippe flere parti fra høyresiden. Og, å gi en stemme til et parti som eventuelt vil samarbeide med KrF – som for meg har et snevert og diskriminerende menneskesyn – out of the question. Hvordan kan Venstre stå bak dette? By the way…”KrF er de eneste som har disse synspunktene, og vil aldri få gjennomslag uansett” – ikke godt nok argument, hverken for meg eller mine homofile venner.

  2. Jeg er lærer, og jeg kan ikke se hvordan flere privatskoler kan være særlig gunstig.
  Først: privatskoler – uansett Venstres meget diffuse “krav til makspris” – kan føre til store klasseskiller. Dette, også fordi jeg tror privatskoler vil lokke de beste lærerne fra den offentlige skolen og over til høyre lønn – hva sitter den gjennomsnittlige elev igjen med da? Jo, en offentlig skole der lærerne så vidt har klart å karre seg igjennom videregående selv, og et klasserom hvor mangfoldet til dels er borte. Vil Venstre virkelig gi den beste utdanninga kun til de med best råd? Er det ikke bedre å fokusere på å gjøre skolen for de fleste den beste? Synes Venstres uttalelser rundt dette temaet er alt for svevende og lite konkrete.

  Venstre er kjent for å være “et gammelt lærerparti”. Når det gjelder denne saken er jeg redd “gammelt” er stikkordet. Som sagt ovenfor vurderte jeg lenge å stemme Venstre i år, og mange kolleger med meg. MEN tankene dere har rundt friskoleloven er rett og slett ikke forenelige med å skulle vie livet sitt i læreryrket i Norge – for meg.

  Er åpen for at jeg misforstår eller mistolker Venstres politikk – vil med glede bli rettet på om det er tilfellet.

  Mvh Trine Kjelvik, 29

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. ARGUS37 Sier:

  Jeg ser jo at du aldri gir tilsvar på kommentarer så det er jo egentlig nytteløst å oppnå en dialog med hverken deg eller partiet ditt. En “leder” bør vel kunne svare for den politikken man legger opp til?

  Jeg har bare ett spørsmål (før dere politikere søler bort enda mer av pensjonsfondet vårt på nyttesløse tiltak):

  Har du/dere noen dokumentasjon på at dere har lykkes påvirke jordens “klima” i positiv retning? (For ordens skyld: Jeg snakker IKKE om “miljø”) Guid vet hvor mange milliarder man har brukt på ymse tiltak så langt, men – hva har vi igjen for det? (Dokumenterte målinger, takk!)

  Sewre kan jo forsøke å starte i det små? Kvitt dere med vinterstormene på Helgelandskysten?
  Gjør noe med hurricane-sesongen i USA?
  El Niñjo? Bare småtterier sett i relasjon til “jordens klima”, men det ville vært en god begynnelse.
  Eller innse like godt først som sist at verdens politikere er maktesløse ovenfor naturkreftene – uansett pengeforbruk! (Det gjelder også Venstre!)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. partileder_v Sier:

  KJære Trine. Det er nok mange med deg som er i grenselandet mellom V og Ap. For oss har det vært viktig å danne et motmakt til Ap/LO, samtidig som det er mulig å danne flertall med Ap i mange viktige saker. Kr.F og Høyre blir begge mer moderate og liberale i samarbeid med Venstre. KrF får ikke gjenomslag for sine særstandpunkter, og i forhold til homofile vil både H og V være garantister mot en intolerant politikk. I miljø, økonomisk politikk, sosial politikk osv er Kr F et sentrumsparti som står oss nær.
  Friskoleloven vi går inn for, med forbud mot kommersielle skoler, er også ganske moderat, og det synes jeg vi bør akseptere som et sunt korrektiv til den offentlige skolen, som Venstre også er mest opptatt av. For meg er det verre med dagens lov, som tvinger grendeskoler og andre inn i et livssynsgrunnlag eller spesielt pedagogisk grunnlag for å kunne leve. Litt mer frihet er Venstre for, det er slett ingen trussel mot den offentlige skolen.
  Lykke til med valget, uansett. Jeg håper jo du ender på Venstre. En stemme til Ap er en stemme på fortsatt fire år med en regjering som ikke har så mange visjoner og med et låst stortingsflertall. Det blir ikke mye spennende, som det kan bli med Venstre på vippen!
  Hilsen Lars Sponheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. partileder_v Sier:

  Til Hencke Larsson: Det gjøres ingen vedtak til høyre for Venstre i Oslo bystyre og Oslo Venstre leverer mye god politikk,blant annet 550 kroners månedskort. Både der og i rikspolitikken er Venstre til å stole på.
  Hilsen Lars.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Ikke sint, bare fryktelig skuffet Sier:

  Ingen partier er perfekte, og for min del står valget mellom Venstre, Høyre og Frp. Men så får jeg høre det er en dyp avgrunn mellom Venstre og Frp. Tydeligvis har jeg misforstått noe.

  Økonomi?

  Handlingsregelen og styringsmandatet til Norges Bank vil ligge til grunn inntil et flertall ønsker noe annet.

  Klima og miljø?

  Enhver regjering vil være bundet av klimaforliket.

  Menneskesyn?

  Asylstatistikk fra 2008:
  - Norge tok imot flere asylsøkere enn Danmark, Finland, Australia, Japan og Sør-Korea gjorde til sammen.
  - Portugal tok imot 160 asylsøkere.
  - Kun Malta og Kypros tok imot flere asylsøkere enn Norge ift. innbyggertallet.
  - Ingen land ga opphold til flere asylsøkere enn Norge ift. innbyggertallet.

  Så Venstre kan ikke samarbeide med et parti som ønsker å stramme inn verdens mest liberale asylpolitikk? Grøss og gru, tenk om vi får danske tilstander i Norge…

  Avgrunnen på borgerlig side er ektefølt, men vanskelig å forstå fra et pragmatisk og demokratisk ståsted. “Ingen partier er best på alt”, skriver Sponheim. Brobygging og dialog er lenger fra Venstre enn NATO og oljeutvinning utenfor Lofoten fra SV.

  Israel har stablet på beina en koalisjonsregjering hvor et parti ønsker å utvise rundt 20 % av befolkningen. Demokratisk imponerende for noen, og demokratisk forkastelig for andre.

  Konklusjonen min er at de rødgrønne fortjener fire nye år. Hva gjør så en borgerlig kjernevelger? Sofaen kaller. Godt valg!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. Morten Sier:

  Håper ikke du trekker deg. Du er den eneste politikeren som tør å snakke om fremtiden. Dessuten har du utmerket argumentert for hvordan vi skal bevege oss i retning av et lavtutslippssamfunn. Du er den eneste som snakker om “smart” skattlegging, nemlig skattlegging av forurensende virksomhet mens miljøvennlig satsning skal få tilsvarende skattelette. Ingen av de andre politikerne vil ta innover seg realitetene, nemlig at prisen på forurensing må opp, selv om dette vil svi for oss forbrukerne på kort sikt. Ikke gi opp Sponheim! Men til neste valg burde du gå inn for oljeutvinning i Lofoten og Vesterålen, men samtidig skal du sette meget strenge og bastante krav til miljøvern. Man må tenke hvordan man kan påvirke mest – gjennom å stå på utsiden å si nei, nei, nei eller å være med på innsiden og dra i en grønn retning! Arbeiderpartiet vil gå inn for oljeutvinning uansett, og vi vet meget godt at dette vil bli applaudert av både FrP og H. Hvem skal da kunne dra lasset i en miljøvennlig retning – jo, det er Venstre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Høyrevelger Sier:

  Håper virkelig du berger plassen!
  Men ikke minst er det flott å ha politikere som fremstår med integritet og ærlighet i norsk politikk.
  Dine holdninger spesielt ift Frp og retten for asylsøkere til å søke en bedre fremtid er i samsvar med hva mange høyrevelgere tenker.

  Hilsen en LIBERAL høyrevelger:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Julia Sier:

  Hei, Lars! Valget er over nå og du trakk deg offisielt. Jeg er fryktelig skuffet over velgerne og er veldig stolt av deg. Du gjorde det rette, det bare ikke har vart populært. Men det ikke altid gjelder å vare populær. Man må først og fremst være arlig, ekte og prinsipiell. Du er arlig, ekte og prinsipiell. Nå får nordmenn smake “senterløs” Norge. Tusen hjertelig takk for en god jobb og lykke til videre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Maria Sier:

  KJEMPEKLEM til Lars!! Ikke gå av!! Jeg syns du har gjort en KJEMPEJOBB i valgkampen, og i partiet generellt. Jeg lover å melde meg inn i venstre viss du fortsetter som leder!! *ny klem*

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Ny venstrevelger Sier:

  Hei Lars!

  Dette var fryktelig trist! Jeg synes du har gjort en kjempegod valgkamp, du er den eneste politikeren (med vett ) som snakker klart, tør si hva du mener og står for det. Selvfølgelig blir jeg også sjarmert i senk av din personlihet, og det blir derfor ekstra trist å miste deg som partileder. Du sa noe i går om at dere muligens mistet en del av de “grønne” velgerne deres til SV pga alt rot på borgelig side…. vel, jeg kom andre vei :) Lykke til videre!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Ny venstrevelger Sier:

  Fy og fy! Skrivefeil til en partileder! Er selvfølgelig din personliGhet jeg blir sjarmert av! :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. kiffi Sier:

  Hei Lars.

  Det er svært beklagelig at Venstre gjorde et så dårlig valg som det de gjorde.
  Jeg er selv medlem av AP egentlig men både partiet ditt og deg personlig representerer en god side innenfor norsk politikk.
  Jeg tror også på mye av det du sier. At de upopulære men viktige standpunktene dere har tatt har kanskje skremt velgere litt vekk. Men på lang sikt så er det nødvendig å sammenslå kommuner. Komme med klimatiltak og andre ting.
  Jeg tror man vil se det i framtiden.

  For meg som “ung” APer er du et stort forbilde. Du står for det du sier og er dønn ærlig.
  Hvordan oppslutningen i vårt hjemfylke ble så dårlig er ganske vanskelig og forstå.

  Stå på. Håper ikke du gir deg helt i politikken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. Linda Sier:

  Det er dagen derpå, og jeg ønsker bare å uttrykke min medfølelse med valgresultatet, og gi deg noen støttende ord, Lars:
  Strategien din var ikke feil. Du var ikke på utur med velgerne når du garanterte at Venstre ikke skal gå i regjering med Frp. Mitt inntrykk er derimot at potensielle Venstre-velgere har så mye i mot Frp, at de til tross for dine forsikringer ikke vågde stemme borgerlig i det hele tatt. I frykt for å være med på å gi Frp makt. De ble med andre ord skremt helt over på rød-grønn side.
  Jeg håper inderlig at Venstre, også uten deg som leder, vil jobbe aktivt for miljøet – og aldri, aldri bli en medløper for Frp.
  Lykke til videre, Lars, og takk for det du har gitt det norske folk gjennom årene dine i politikken.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. lyngdølen Sier:

  hei.
  synd å høre du trekker deg. er ikke Venstre velger selv,men norsk poitikk mister en av de største lederene med deg.

  jeg vil kommentere valg kampen dere førte i år. lokalt har venstre vært usynlige.
  På den største tilstelningen her lokalt var det riktig nok en stand, men den var stengt 2 1/2 dag av 3 dager. og det er alt jeg har sett til venstre i år.
  med slik valgkamp kan jeg se dere tapte.

  Dette vil jeg tro er et lokalt ansvar. ikke en partleders ansvar? i så fall tror jeg man kan skimte en aller så liten kniv i ryggen der.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. Stine Sier:

  Hei Lars.
  Da er valget over, og jeg er fornøyd.
  Allikevel syns jeg det er trist at du nå gir deg.
  Jeg er bare ei vanlig jente på 22 år som egentlig ikke er kjempeinteressert i politikk.
  Trist er det allikevel at du ikke skal prege nyhetsbildet i tide og utide lenger.
  Ville bare si det jeg, og ønske deg lykke til videre.
  Ta vare på deg selv. mvh Stine fra Trondheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. Mahmood Sier:

  Du var en dyktig partileder, Lars. Tris at, du forlater norskpolitikk.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. Trond Sier:

  Valget er over og det gikk som det gikk. Jeg er veldig skuffet og frustrert over resultatet, men samtidig har jeg aldri vært mer stolt over å være Venstrevelger.
  For meg er Venstre det eneste sanne liberale partiet vi har i Norge. Andre partier som ynder å kalle seg liberale, forbeholder seg retten til selv å definere hvilke individer som er beskyttelsesverdige.
  For meg er valgresultatet et godt bevis på at vi har det jæv… godt i Norge, når et parti kan vinne på saker om bedre veier uten bompenger og generelt lavere skatter.
  Jeg er mer bekymret for den stadig mer inngripende overvåkningen som gjøres av meg fra alle tenkelige og utenkelige hold, enn at jeg må betale 13 kroner for å kjøre til byen.
  Jeg anser miljøkrisen som en reell krise og ikke som noe vi kan omdefinere til en ikkesak fordi det passer oss dårlig.
  For meg er vernet om individet universelt og uavhengig av kjønn, nasjonalitet, seksuell legning, huhdfarge etc. Integrering er viktig og det skal stilles krav til innvandrere, men det må også kunne kreves av oss nordmenn at vi ikke forhåndsdømmer.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. Olav Vilnes Sier:

  Gratulerer!

  Jeg mener det. Det er kanskje første gang jeg ser noe rakrykket og dødd ærlig i politikkens verden. Både måten du distanserte deg fra FrP og alt dens vesen – og ikke minst hvordan du tok ansvar etter valgresultatet.

  Det fikk meg til å angre på at jeg ikke stemte på deg.

  Til lykke med hva du enn finner på å gjøre. Kanskje noe bedre enn politikk?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. Amazing_Grace Sier:

  Jeg er veldig lei meg for at valget ikke gikk Venstres vei.
  Kan ikke tenke meg Stortinget uten deg Sponheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 21. Jorun Moe Alve Sier:

  Gratulerer Lars Sponheim!!

  Det gir håp for fremtiden at et menneske tør å stå opp mot en av de største farene landet vårt har stått overfor etter krigen – nemlig Frp i en maktposisjon. Du er en helt i mine og manges øyne.
  Tusen takk!

  Jorun Moe Alve

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 22. Pia Sier:

  Hei Lars!
  Jeg vil bare takke deg for en flott innsats i Venstre og fortelle deg at du ikke må gi opp selv om nedgangen var stor i årets valg. I år stemte jeg dessverre ikke Venstre (noe jeg har gjort tidligere) mest pga. deres “utenkelige” samarbeidspartier. Det er helt uaktuelt med borgelig regjering, og jeg vil råde både Krf og Venstre til å finne andre partier å samarbeide med enn Frp og Høyre. Dere har en veldig god kulturpolitikk og for ikke å glemme et godt miljøengasjement, så om dere får til en sosial omrokkering frem mot neste valg, så kaprer dere nok flere stemmer da… hvertfall en fra undertegnede… mvh Pia Møller Johansen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 23. Rolf. Jessheim Sier:

  En epoke er over,og det er jeg ikke glad for
  Lars Sponheim ser jeg som den mest fargerikeste person på Stortinget.
  Han sto for sitt, og vek ikke fra det,og det er trist at han er borte fra Stortinget.
  Jeg er ikke en Venstrestemmer,men er full av respekt for den karen.
  Jeg takker deg Sponheim for alle de gode stundene foran Tv når du satt panelet.
  Jeg ønsker deg mange flotte år i Ulvik,og kjenner jeg deg rett,vil du skape mye godt der og.
  Vi trenger fler som deg
  Mvh
  Rolf fra Jessheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 24. Kristin Dons-Wallebem Sier:

  Sponheim
  Forstår at du er sliten og ikke orker mer.

  Men hvil deg og KOM TILBAKE!

  Jeg stemte Venstre for første gang i mitt liv og partiet har fantastiske standpunkter på alle viktige områder i samfunnet.

  Har faktisk tenkt å melde meg inn og bli aktiv venstrepolitiker i byen jeg bor,

  KOM IGJEN, pust dypt, ta sats for venstre trenger deg Sponheim

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende


Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00